ЗАПОРІЖЖЯ

Окупанти будують нові плани на захоплені школи Бердянська: впроваджують релігію в систему освіти

Самопроголошений «глава» окупованого Бердянська Запорізької області Олександр Сауленко провів зустріч із представником російської православної церкви, який називає себе «єпископом Бердянським і Приморським». На зустрічі обговорили нові плани щодо захоплених місцевих шкіл.

Про це повідомила законна голова Бердянської військової міської адміністрації Вікторія Галіціна.

Окупанти обговорили плани подальшого втручання окупаційної влади та підконтрольних їй релігійних структур у систему освіти міста. Під виглядом «духовно-морального виховання» планують впроваджувати російську пропаганду в усіх загальноосвітніх закладах Бердянська.

«Особливо тривожним є той факт, що окупанти цинічно використовують дітей та релігію для досягнення своїх цілей. Вони намагаються маніпулювати свідомістю місцевого населення, організовуючи заходи, які нібито присвячені сімейним цінностям, але насправді мають на меті нав’язування ідеології «русского мира».

Окрема увага приділяється так званій «православній гімназії», яка є ще одним інструментом русифікації українських дітей. Окупанти хочуть відремонтувати будівлю, щоб використовувати її як один із головних осередків злочинної пропагандистської діяльності», — зазначає Вікторія Галіціна.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області відкрили цілорічний так званий «освітній центр» «Маяк».

Також стало відомо, що окупанти залучили понад 30 тисяч підлітків Запорізької області до пропагандистських і мілітаристських рухів.

Залучали учнів до російської пропаганди: повідомлено про підозру освітянам з Запорізької області


Читайте також:

Бійці Сил Спецоперацій відбили штурм на Запорізькому напрямку та взяли в полон двох окупантів, — ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!