УКРАЇНА

Загибель “азовця” у полоні РФ: з’явилися докази тортур над українцем

Заступник командира бригади «Азов» Святослав Паламар повідомив про трагічну загибель військовополоненого Олександра Іщенка в російському СІЗО.

У російському СІЗО від «закритої тупої травми грудної клітки, отриманої від удару тупим предметом» помер військовополонений полку «Азов» Олександр Іщенко. Про це у Facebook написав заступник командира бригади «Азов» Святослав Паламар.

Читайте також: 48 ухилянтів викрили в Одесі: намагалися втекти від війни в кузові вантажівки

«Підтверджено факт чергового жорстокого вбивства українського військовополоненого. Документ додаю з погодження пані Олени, дружини закатованого Іщенка Олександра Олександровича, який мобілізувався в «Азов» 27 лютого 2022 року», — повідомив Паламар.

Він зауважив, що смерть Іщенка є цинічним порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими з боку росіян. Це також є ударом по міжнародному праву, по принципам і цінностям, які українці відстоюють на фронті.

Нагадаємо, український військовополонений “азовець” помер у російському СІЗО. Український військовополонений Олександр Іщенко помер у СІЗО Ростова-на-Дону, про що стало відомо під час засідання Південного окружного військового суду.