ЗАПОРІЖЖЯ

Виконали 10 % робіт: як у Південному мікрорайоні Запоріжжя будують підземну школу, — ФОТО, ВІДЕО

Продовжується будівництво підземної школи у Південному мікрорайоні Запоріжжя. Це один із найскладніших проєктів, адже роботи ведуть на піску. Підряднику довелося додатково влаштовувати свайне поле та підпірні стіни, щоб запобігти осипанню ґрунту.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

«В Запорізькій гімназії № 107 навчається майже тисяча учнів. Підземна школа працюватиме у дві зміни. Це дозволить посадити за парти всіх дітей та повністю покрити потреби закладу освіти», — зазначив голова ЗОВА Іван Федоров під час виїзної наради на будівництві.

За словами фахівців з технагляду, на об’єкті вже виконано 10 % робіт, які ведуть у дві зміни з раннього ранку до пізнього вечора.

«Облаштоване свайне поле, виконано підбетонну підготовку. На даний час проводимо гідроізоляцію та підготовку до армування під нижню плиту», — повідомив інженер з технагляду Максим Єгоркін.

Далі будівельники заливатимуть першу плиту, проводитимуть армування стін і улаштовуватимуть верхню плиту. Це головні роботи з будівництва підземного бункеру. Наступний етап — утеплення будівлі, ремонтні та оздоблювальні роботи.

«Ми провели перемовини з донорами. Вони погодились допомогти з обладнанням. Це парти, дошки, стільці. Все необхідне для того, щоб освітній процес був високоякісним та інтерактивним», — сказав очільник Запорізької ОВА.

Проєкт на 115 мільйонів гривень реалізують за кошти держсубвенції та співфінансування з обласного і місцевого бюджетів. Розпочати освітній процес офлайн у новозбудованій школі планують до кінця листопада.

Раніше у Запоріжжі показали, як ведуть роботи на місцях майбутніх підземних шкіл.

В місті та області планують побудувати вісім підземних шкіл, шість з них вже почали зводити. Цей навчальний рік триватиме з 2 вересня 2024 до 30 червня 2025.

В окупованому Бердянську загарбники та колаборанти збираються відкрити спортивну школу ЦСКА


Читайте також:

Окупанти будують нові плани на захоплені школи Бердянська: впроваджують релігію в систему освіти

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!