ВСЕСВІТ

Важка ситуація: Z-пабліки пишуть, що ЗСУ зайняли кілька населених пунктів у Курській області

У російських Z-пабліках повідомляють про закріплення українських військ у населених пунктах Ніколаєво-Дар’їне, Дар’їне і Свердлікове в Суджанському районі Курської області.

У російських Z-пабліках заявляють, що ЗСУ нібито зайняли населені пункти Ніколаєво-Дар’їне, Дар’їне і Свердлікове в Суджанському районі Курської області. Про це повідомляє канал Astra, посилаючись на російські пропагандистські канали. 

Читайте також: Понад 1 200 окупантів, 29 ББМ та 67 артсистем: Генштаб оновив втрати росіян за добу

«У Курській області зберігається важка ситуація в Суджанському районі. За інформацією від наших джерел, українським формуванням усе-таки вдалося закріпитися в прикордонній зоні, незважаючи на інтенсивні удари й атаки російських військ. На північно-західній ділянці підрозділи противника зайняли населені пункти Ніколаєве-Дар’їне, Дар’їне і Свердлікове. Лінія контролю на трасі Рильськ — Суджа достовірно невідома: судячи з усього, після знищення бронегрупи українські формування відступили. Південно-східніше противник зміг розширити зону контролю вздовж траси 38К-004, просунувшись у напрямку до західного передмістя Суджі — Гончарівки. За непідтвердженими даними, у населеному пункті тривають бої. Напружена ситуація зберігається в хуторі Олешня — там російські військовослужбовці практично в повному оточенні ведуть запеклі бої з чисельно переважаючим противником”, — йдеться у повідомленні. 

Додається, що всього на підконтрольній ЗСУ території Курської області перебуває до 400 членів українських формувань. При цьому командування противника продовжує перекидати резерви на ділянку. 

“Також фіксується велике скупчення українських формувань у Юнаківці, звідки вони через Басівку прямують у Свердлікове, або через МАПП Суджа в бік Гончарівки. Загалом уздовж кордону командування ЗСУ зосередило до двох тисяч членів українських формувань», — пише російський Z-канал. 
Частково цю інформацію підтверджує канал «Оперативні зведення». 

«Хлопці, про те, що вони проникли у Свердлікове, це правда, у мене там живуть рідня та однокласниця», — стверджує мешканка Курської області, чию особистість і місце проживання підтвердила ASTRA, у місцевому чаті. 

Читайте також: У ХАМАС обрали нового лідера замість вбитого Ханії

Тим часом у курських пабліках і каналах зростає кількість публікацій із проханням знайти і допомогти вивезти родичів із населених пунктів, які, за даними місцевих жителів, залишилися повністю без зв’язку — це: Заолешенка, Лебедівка, Свердликове та інші.

Нагадаємо, ISW: Місцева влада і Міноборони РФ мають різні версії подій у Курській області. Російські джерела повідомляють про серію рейдів українських військ через кордон у Курську область 6 серпня.