ЗАПОРІЖЖЯ

У центрі Запоріжжя з’явилась Алея Слави захисникам Маріуполя

Сьогодні, 6 серпня, у Запоріжжі відкрили Алея Слави захисникам Маріуполя. Вона знаходиться у сквері між вулицями Верхня та Величара.

Про це повідомляють у Запорізькій міській раді та Запорізькій обласній військові адміністрації.

В центрі Запоріжжя рідні та побратими військових 23 окремої бригади охорони громадського порядку «Хортиця» Національної гвардії України відкрили пам’ятний знак на Алеї Слави захисникам Маріуполя.

«Оборонці та оборониці 86 днів, у повному оточенні ворога, захищали українське місто. Серед воїнів, які стояли у Маріуполі, були військовослужбовці 23 окремої бригади охорони громадського порядку «Хортиця». Семеро з них загинули. Ще 87 знаходяться у полоні. На честь своїх найближчих людей, рідні військових встановили памʼятний знак і висадили 50 дерев горобини», – зазначила Регіна Харченко, виконуюча обов’язки міського голови.

Алеї Слави захисникам Маріуполя – це данина пам’яті тим воїнам, які віддали своє життя за Україну, та нагадування про тих, хто досі перебуває в російських катівнях.

«Ми, рідні військовослужбовців частини 3033, протягом року йшли до втілення цього проєкту. Для нас відкриття Алеї – дуже важлива та значуща подія. А пам’ятний знак – нагадування містянам про події 2022 року та про наших рідних, які відстоювали незалежність нашої держави», – відзначила Валентина Есаулова-Марухненко, мати військовополоненого нацгвардійця.

«Ми докладаємо всіх зусиль для звільнення військовополонених. І максимально підтримуємо Сили оборони, щоб наблизити нашу перемогу», – сказав Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації.

Прикордонники завдали прицільний удар по ворогу: знищено автівки противника на Запорізькому напрямку, — ВІДЕО


Читайте також:

Витратив кошти на азартні ігри: у Запоріжжі викрили афериста, який нажився на пожертвуваннях для загиблих від ракетного удару

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!