ЗАПОРІЖЖЯ

Невдовзі розпочнуть зведення стін: будівництво «підземної» школи в Запоріжжі вийшло на новий етап, — ФОТО, ВІДЕО

Нині в регіоні зводять шість «підземних» шкіл: дві в Запорізькому районі, ще чотири в обласному центрі. Одну з «підземних» шкіл почали зводити в центрі Запоріжжя два місяці тому. 

Про це повідомив Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації.

Тут вже провели гідроізоляцію та підбетонну підготовку. Наразі триває один з найскладніших етапів будівництва «підземної» школі в центрі Запоріжжя. Будівельники мають залити 1300 кубічних метрів бетону.

«Цей процес – безперервний і триває близько 30 годин. Працюють два насоси, два бетонозмішувальних вузли та команда висококласних фахівців. Роботи тривають вдень та вночі, тож працюємо у дві зміни», – пояснив виконроб Борис Миколайович.

За словами фахівці будівля «підземної» школи заглиблюється на понад шість метрів, також передбачено посилене армування. Тож у разі ракетних обстрілів учні і вчителі будуть у безпеці.

«Підземні» школи у Запоріжжі планують збудувати та ввести в експлуатацію до кінця поточного року. В них передбачені сучасні класи, кімнату для прийому їжі та спеціальні приміщення з вентиляційними установками і дизель-генераторами.

У запорізькому класичному ліцеї облаштували укриття майже за 2 млн грн: як воно виглядає, — ФОТО


Читайте також:

Витратив кошти на азартні ігри: у Запоріжжі викрили афериста, який нажився на пожертвуваннях для загиблих від ракетного удару

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!