УКРАЇНА

Масована атака на Київщину: ЗСУ знищили понад 20 ворожих цілей

У ніч на 6 серпня 2024 року ворог завдав масованого повітряного нападу на Київщину, використавши балістичні та авіаційні ракети, а також ударні БпЛА. Сили оборони України успішно відбили атаку.

У ніч на 6 серпня 2024 року Київщина опинилася під масованим повітряним нападом з боку ворога. Противник завдав удару 4-ма балістичними ракетами «Іскандер-М»/KN-23 з Воронезької області, РФ. Крім того, було випущено 2 керовані авіаційні ракети Х-59 з повітряного простору над акваторією Азовського моря та 16 ударних БпЛА типу «Shahed» з напрямків мису Чауда, Крим, та Курськ, РФ. Про це повідомляють у Повітряних силах ЗСУ.

Читайте також: Трамп пообіцяв Києву «справедливий мир» — ЗМІ

Мобільні вогневі групи Сил оборони України, зенітні ракетні війська та підрозділи радіоелектронної боротьби Повітряних Сил активно діяли для відбиття цього нападу. В результаті протиповітряного бою вдалося збити дві балістичні ракети «Іскандер-М»/KN-23, дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 15 ударних БпЛА у Київській, Херсонській, Миколаївській та Хмельницькій областях.

Цей масований напад на Київщину є черговою спробою ворога дестабілізувати ситуацію та завдати шкоди мирному населенню. Проте завдяки ефективній роботі Сил оборони України вдалося запобігти значним руйнуванням та жертвам серед цивільного населення.
Українські військові продовжують пильнувати та готові до відбиття будь-яких подальших атак з боку агресора. Ситуація перебуває під контролем, а оборонні заходи постійно посилюються.

Читайте також: ООН визнала, що її співробітники були причетні до нападу на Ізраїль

Наразі ведеться розслідування для виявлення всіх обставин цього нападу, а також для виявлення можливих додаткових загроз. Громадянам рекомендується зберігати спокій та дотримуватися інструкцій місцевих органів влади та служб безпеки.

Нагадаємо, ворожа атака на Київщину: сили ППО збили всі цілі, постраждалих немає. Вночі ворог здійснив ракетну атаку та атаку ударними дронами на Київщину. Завдяки силам ППО всі ворожі цілі були збиті, уникнено влучань в житлові та критичні об’єкти інфраструктури.