УКРАЇНА

Екскерівнику Рівненського ТЦК призначено новий запобіжний захід

5 серпня 2024 року Рівненський міський суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави для колишнього керівника Рівненського обласного ТЦК.

Рівненський міський суд ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави для колишнього керівника Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК). Це рішення стало наслідком нових обвинувачень, висунутих проти посадовця. Про це повідомляє ДБР.

Читайте також: Синоптики попереджають про грозу та пориви вітру у Києві 6 серпня

Нагадаємо, що 3 серпня 2024 року Державне бюро розслідувань (ДБР), під процесуальним керівництвом Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони західного регіону, затримало екскерівника Рівненського ТЦК. Чоловіку було висунуто вже четверту підозру. Зокрема, йому інкримінується перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України відповідно до статті 114-1 Кримінального кодексу України. Його звинувачують у сприянні громадянам в ухиленні від мобілізації та військової служби в умовах воєнного стану.

Раніше, у липні 2023 року, колишньому військовому посадовцю було повідомлено про підозру у справі щодо побиття солдата. Спочатку йому інкримінували перевищення влади, проте згодом справу перекваліфікували на застосування насильства, грабежі та незаконне набуття активів, вартість яких перевищує законні доходи (ст. 426-1, ст. 186, ст. 368-5 КК України).

У жовтні 2023 року під час розслідування побиття було встановлено, що екскерівник володіє нерухомістю та землею на суму понад 46,6 мільйона гривень. Це відкриває нові аспекти у розслідуванні його протиправної діяльності.

Читайте також: У Раді відповіли, чи відповідає мобілізація в Україні очікуванням військового керівництва

Попри те, що у липні 2023 року він був відсторонений від службових обов’язків і перебував під вартою без права внесення застави, Апеляційний суд днями скасував це рішення, дозволивши випустити екскерівника під заставу в розмірі майже пів мільйона гривень. Наразі йому загрожує до 12 років позбавлення волі за всіма висунутими обвинуваченнями.

Нагадаємо, суд передав державі майно рівненського військкома вартістю у 51 млн гривень. За матеріалами ДБР суд передав майно керівника Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.