УКРАЇНА

В Одесі викрили іноземців, які переправляли призовників через кордон у рефрижераторі з м’ясом

Зловмисники, використовуючи свою підприємницьку діяльність з перевезення м’ясної продукції, намагалися перевезти 16 військовозобов’язаних чоловіків у рефрижераторі з м’ясом великої рогатої худоби до Молдови.

Слідчі Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Одеській області та під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури викрили та задокументували протиправну діяльність громадян однієї з країн Південно-Західної Азії. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Одеській області.

Читайте також: Масована атака на Київщину: ЗСУ знищили понад 20 ворожих цілей

Правоохоронці встановили, що двоє 39-річних іноземців, які займалися перевезенням м’ясної продукції з України, організували незаконне переправлення через кордон чоловіків призовного віку. 

Під прикриттям своєї підприємницької діяльності вони сховали 16 військовозобов’язаних у рефрижераторі з м’ясом великої рогатої худоби та намагалися незаконно переправити їх через один з пунктів пропуску до Республіки Молдова.  

“За свої послуги кожен «клієнт» повинен був заплатити підприємцям від 6000 до 8000 доларів. Крім того, ще по 2000 євро останні планували отримати від бажаючих поставити у паспорті штамп про законний в’їзд на територію сусідньої країни. Цю оборудку мали організувати вже за кордоном”, — йдеться у повідомленні. 

Як речові докази правоохоронці вилучили вантажівку, товаросупровідні документи та телефони, якими користувалися чоловіки для організації перетину кордону. 

Читайте також: РФ вдарили по центру Харкова: пошкоджена поліклініка, під завалами можуть бути люди

“Ми затримали іноземців в процесуальному порядку і повідомили їм про підозру за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України. Йдеться про організацію  незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями, а також сприяння їх вчиненню порадами, вказівками, вчинені щодо кількох осіб, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб.  Цей злочин карається позбавленням волі від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави 10 млн грн”, — розповіла слідча у справі Алла Яровенко.

В Одесі викрили іноземців, які переправляли призовників через кордон у рефрижераторі з м'ясом / od.npu.gov.ua

В Одесі викрили іноземців, які переправляли призовників через кордон у рефрижераторі з м’ясом / od.npu.gov.ua

Нагадаємо, уряд розширює послуги ЦНАПів: що зміниться для українців. Уряд України ухвалив розпорядження, яке розширює послуги у ЦНАП.