УКРАЇНА

ВРП усунула суддю Князєва за істотний дисциплінарний проступок

Вища рада правосуддя звільнила суддю Касаційного адміністративного суду за дисциплінарний проступок.

У вівторок, 6 серпня 2024 року Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звільнення судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Всеволода Сергійовича Князєва. Рішення було прийнято на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України, яка регулює питання дисциплінарної відповідальності суддів. Про це повідомляє вища рада правосуддя.

Читайте також: В Україні зареєстровано три випадки нового субваріанту коронавірусу «FLiRT»

Згідно з повідомленням ВРП, звільнення судді стало результатом вчинення істотного дисциплінарного проступку. Деталі інциденту, який призвів до такого рішення, поки не розголошені, проте відзначено, що цей крок є частиною зусиль ВРП з забезпечення незалежності та доброчесності судової влади в Україні.

Звільнення судді Князєва є значним кроком у боротьбі з корупцією та порушеннями в судовій системі, підкреслюючи рішучість органів правосуддя підтримувати високі стандарти професійної етики серед суддів.

Нагадаємо, ВАКС зняв ексголові Верховного Суду Князєву браслет стеження Термін утримання під вартою колишнього голови Верховного суду Всеволода Князєва продовжено до 27 липня.