УКРАЇНА

На Львівщині знайдено будинок, що може бути пов’язаний з плануванням замаху на Фаріон

Правоохоронці виявили у лісовому масиві під Львовом будинок, який, ймовірно, використовувався під час підготовки замаху на мовознавця та громадську діячку Ірину Фаріон.

На околиці Львова правоохоронці виявили заміський будинок, який міг використовуватися зловмисником під час підготовки замаху на вбивство мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон. У ньому знайшли речі, які могли належати кілеру. Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу суду.

Читайте також: ISW: Росія повільно, але впевнено просувається до Покровська

В документі зазначено, що будинок був виявлений під час слідчих дій 21 липня. Будинок розташований на ділянках садівничого товариства «Малі Голоски» — у лісовому масиві в урочищі «Голоски» у Шевченківському районі Львова. 

«Під час відпрацювання шляхів підходу та відходу з місця події особи, яка може бути причетною до вчинення даного кримінального правопорушення, у лісовому масиві за GPS координатами 49.8705586, 23.9897726 виявлено будинок, в якому можуть знаходитись речі та предмети, що зберегли на собі сліди кримінального правопорушення», — йдеться в ухвалі. 

Правоохоронці виявили в будинку різні предмети, які могли бути використані зловмисником. Вони були вилучені та долучені до справи. Серед знайдених речей — пластиковий посуд, пачка з-під сигарет, попільничка з чотирма недопалками, матрац, подушки, покривало, картонна коробка зі свічкою, фольга, два пластикові стаканчики та фрагменти паперу, покривало сірого кольору, наволочка та простирадло золотистого кольору.

Читайте також: Байден заявив, що США готові захищати Ізраїль

Нагадаємо, захист Зінченка оскаржує арешт і заявляє про погрози з боку доньки Фаріон. Адвокат Вячеслава Зінченка, якого підозрюють у вбивстві Ірини Фаріон, подав апеляцію на рішення суду про тримання під вартою.