УКРАЇНА

Зеленський: Не я вирішую, чи поступатися територіями заради миру

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що питання територіальної цілісності України може вирішувати лише український народ, а не президент чи будь-яка інша людина.

У питанні територіальної цілісності України має право вирішувати лише український народ, а не президент чи будь-яка інша людина у світі. Саме так відповів президент України Володимир Зеленський на запитання французького журналіста «Чи може Україна поступитися територіями заради миру?». 

Читайте також: Мінлива хмарність та дощі: синоптики розповіли про погоду в Україні на 2 серпня

«Ви маєте розуміти, що будь-яке питання територіальної цілісності України — це питання, яке не може бути вирішене президентом чи будь-якою людиною у світі, чи всіма президентами світу, без українського народу. Це неможливо. Це суперечить Конституції України. Саме тому це питання виключно наше, внутрішнього характеру. Але розглядати це питання можна тільки тоді, коли хтось офіційно підніме це питання. Ви знаєте, нещодавно хтось сказав: «Як ви ставитеся до ідеї, що Україна віддає свої території і отримує щось натомість — якісь гарантії безпеки, можливо, НАТО, можливо, ЄС і т.д.?». І таких меседжів може бути дуже багато, але ви повинні знати, що офіційно Україні ніхто нічого не пропонував. І Україна ніколи не відмовиться від своїх територій», — сказав він.

За словами Зеленського, віддати території Росії — не найкращий варіант для України, оскільки після «заморожування конфлікту» Володимир Путін може через деякий час знову розпочати війну.

Читайте також: Військовозобов’язані, які оновили дані через «Резерв+», отримують штрафи від ТЦК, — нардеп

Також Зеленський заявив, що російські представники повинні бути присутніми на другому мирному саміті, оскільки Росія є стороною війни.  За його словами, такої ж думки дотримуються світові лідери.

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявив, що Китай міг би змусити Росію припинити агресію проти України. Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю французьким ЗМІ заявив, що Китай має потенціал вплинути на Росію і змусити її припинити агресію проти України.