ВСЕСВІТ

США: Індія планує активніше втручатися у війну в Україні після візиту Моді до Москви

Заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл заявив, що нещодавній візит прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді до Москви свідчить про плани Індії активніше втручатися у війну в Україні.

Заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл, коментуючи нещодавній візит прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді до Москви, заявив, що це свідчить про плани країни активніше втручатися у війну в Україні. Про це пише Reuters, посилаючись на заяву Кемпбелла на слуханнях у Сенаті.

Читайте також: ППО знищила понад 40 ворожих дронів на підступах до Києва: КМВА

«Думаю, ми, швидше за все, почуємо новини про більш пряме залучення Індії в Україну. Я вдячний за це. Гадаю, Індія хоче відігравати відповідальну роль на глобальному рівні», — сказав Кемпбелл на слуханнях у сенатському комітеті у закордонних справах.

За повідомленням Reuters, посольство Індії у Вашингтоні, коментуючи заяву Кемпбелла, послалося на прес-брифінг міністра закордонних справ Індії Субрахманьяма Джайшанкара, який заявив, що необхідно робити більше для стимулювання переговорів з метою припинення конфлікту в Україні, і що Індія є однією з небагатьох країн, яка підтримує контакти з обома сторонами.

«Ми вважаємо, що маємо бути більш активними», — сказав Джайшанкар, додавши, що перед візитом до Москви Моді зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським на полях саміту G-7 в Італії.

«Я можу обґрунтовано очікувати, що буде більше контактів між нами та Україною, а також між нами та Росією», — додав він.

Нагадаємо, у ЦАХАЛ заявили про ліквідацію головного командира Хезболли. Фуад Шукр, за даними ізраїльських військових, був відповідальним за нещодавній удар, внаслідок якого загинули 12 дітей.