УКРАЇНА

Зеленський про збиті «Шахеди»: Нам потрібна така ж ефективність захисту від ракет

Президент України Володимир Зеленський заявив, що збиття всіх 89 ворожих «Шахедів» в ніч на 31 липня демонструє здатність України захистити своє небо від російських ударів.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що збиття всіх 89 ворожих «Шахедів» в ніч на 31 липня демонструє здатність України захистити своє небо від російських ударів, маючи достатню кількість засобів ураження. Про це Володимир Зеленський написав у Facebook

Читайте також: ГУР вдарив по російській авіабазі в Сирії відразу після зустрічі Путіна з Асадом – відео

“89 “Шахедів” збито за минулу ніч. Усі, які були застосовані російськими терористами під час цієї атаки. І це важливий результат. Українці можуть повністю захистити своє небо від російських ударів, коли мають для цього достатнє забезпечення”, — повідомив глава держави.  

За його словами, така ж ефективність захисту потрібна й від російських ракет, і від бойової авіації окупанта. 

“І це можливо забезпечити. Необхідні достатньо сміливі рішення партнерів – достатньо систем ППО, достатньо далекобійності. А українці зроблять усе правильно та влучно”, — зазначив він. 

Нагадаємо, знищено всі 89 “Шахедів” та ракета: Повітряні сили розповіли про відбиття атаки в ніч на 31 липня. У ніч на 31 липня 2024 року Київщина зазнала масованої атаки 89 ударних дронів «Shahed» та керованої авіаційної ракети Х-59.