УКРАЇНА

В Укренерго запропонували оптимальний час для використання енергоємних приладів

Рекомендується використовувати потужні електроприлади з 11:00 до 15:00, коли енергосистема має найбільше ресурсів завдяки активності сонячних електростанцій.

На сьогоднішній день застосування заходів обмеження споживання електроенергії не передбачається. Похолодання, що спостерігається по країні, зберігає тенденцію до зниження загального споживання електроенергії. Про це повідомляють в Укренерго. 

Читайте також: Втрати армії РФ у війні проти України перевищили понад 578 тисяч осіб, — Генштаб

Водночас, у вечірні години навантаження на енергетичну систему залишається високим. Наприклад, вчора ввечері навантаження перевищувало рівень аналогічного періоду понеділка на 1,2%.

Прохолодні ночі, однак, сприяють зменшенню споживання в ранкові години: на 10:00 сьогодні споживання було на 2% менше порівняно з ранком учорашнього дня.

Для забезпечення стабільності енергосистеми, фахівці рекомендують перенести використання потужних електроприладів на денні години — з 11:00 до 15:00. Саме в цей час система забезпечена найбільшими запасами електроенергії завдяки активній роботі сонячних електростанцій.

Нагадаємо, знищено всі 89 “Шахедів” та ракета: Повітряні сили розповіли про відбиття атаки в ніч на 31 липня. У ніч на 31 липня 2024 року Київщина зазнала масованої атаки 89 ударних дронів «Shahed» та керованої авіаційної ракети Х-59.