УКРАЇНА

7 тисяч доларів за «проїзд»: прикордонники викрили схему незаконного переправлення осіб

На транзитній ділянці автодороги «Одеса-Рені» прикордонники Білгород-Дністровського загону затримали водія вантажівки, який намагався переправити через кордон нелегального пасажира.

На транзитній ділянці автодороги «Одеса-Рені» прикордонники Білгород-Дністровського загону затримали водія вантажівки, який намагався переправити 28-річного чоловіка через державний кордон України. Неправомірна діяльність була викрита завдяки пильності та професіоналізму прикордонників. Про це повідомляє ДПСУ.

Читайте також: Зеленський проінспектував оборонні укріплення на білоруському кордоні

Водій вантажівки, 38-річний чоловік, домовився з подорожнім через інтернет-ресурси. За обіцянку безпечного та надійного перетину кордону зловмисник запросив 7 тисяч доларів США. Для забезпечення успіху плану, водій створив спеціальний сховок у багажному відсіку фури, де і розмістив свого «пасажира».

Після затримання, правопорушників було передано Національній поліції. Відносно водія складено повідомлення про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Щодо пасажира складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Справу передано до суду для подальшого розгляду.

Нагадаємо, СБУ у Харкові затримала російського шпигуна, який планував ракетні удари по місту. Метою атак були сховища з важливою технічною документацією, необхідною для відновлення промислових підприємств.