УКРАЇНА

Росіяни посилюють наступ на Покровському напрямку, — Генштаб

За добу ЗСУ відбили 30 атак ворога та знищили понад 100 одиниць техніки

На момент вісімсот вісімдесятої доби широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України, ситуація на фронті залишається напруженою. Протягом останньої доби було зафіксовано 149 бойових зіткнень між українськими підрозділами та агресором. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Читайте також: Угорщина спрощує в’їзд для росіян та білорусів після візиту Орбана до Москви, — ЗМІ

На Харківському напрямку відбулося п’ять бойових зіткнень в районах населених пунктів Глибоке та Вовчанськ. На Куп’янському напрямку кількість атак зросла до шести, зокрема в районах Новоосинового, Піщаного та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку ворог атакував 13 разів неподалік Невського, Макіївки, Тернів та у Серебрянському лісі. Сили оборони також успішно відбивали дев’ять штурмових дій російських загарбників на Сіверському напрямку поблизу Іванодар’ївки, Верхньокам’янського, Переїзного, Спірного та Виїмки.

На Краматорському напрямку окупанти атакували шість разів у районах Григорівки, Часового Яру, Кліщіївки, Калинівки та Богданівки. Торецький напрямок став ареною 19 атак ворога, які були зосереджені неподалік Дружби, Північного, Залізного, Нью-Йорка та Торецька.

Читайте також: Найближчі три місяці Україна буде без серйозних перебоїв з електроенергією, — радник прем’єр-міністра

Українські Сили оборони завдали серйозних втрат російським загарбникам. Минулої доби втрати ворога склали понад 1060 осіб. Втрачені також 25 танків, 38 бойових броньованих машин, 46 артилерійських систем, одну РСЗВ, 27 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 53 автомобіля та шість одиниць спеціальної техніки.

Нагадаємо, понад 1 000 окупантів, 25 танків, 1 РСЗВ та 46 артсистем: Генштаб оновив втрати РФ за добу. За минулу добу армія Росії у війні проти України втратила велику кількість особового складу та військової техніки.