УКРАЇНА

Зеленський проінспектував оборонні укріплення на білоруському кордоні

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Волинської області провів координаційну нараду з питань безпеки та захисту державного кордону.

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Волинської області провів координаційну нараду з питань безпекової ситуації та захисту державного кордону, в якій взяли участь представники військового керівництва, Державної прикордонної служби, а також голови Волинської, Житомирської, Рівненської, Київської та Чернігівської обласних військових адміністрацій. Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента. 

Читайте також: З 1 серпня в Україні видаватимуть нові посвідчення водія

Голова ДПСУ Сергій Дейнеко доповів про стан охорони кордону, зокрема, про кількість задіяних військовослужбовців, їхні можливості та озброєння.

Керівники Чернігівського військового округу В’ячеслав Чаус, Київського військового округу Руслан Кравченко, Житомирського військового округу Віталій Бунечко, Рівненського військового округу Олександр Коваль, Волинського військового округу Юрій Погуляйко та Голова Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту Олександр Яковець доповіли про хід будівництва фортифікаційних споруд вздовж кордону з Білоруссю.

Глава держави ознайомився з роботами на одному з опорних пунктів у Волинській області. Зеленський оглянув облаштування окопів, бліндажів, вогневих засобів і позицій, бліндажів.

З початком повномасштабного російського вторгнення тут збудовано протитанкові рови, загороджувальні паркани та взводні опорні пункти з вогневими позиціями. У місцях можливого пересування бронетехніки окупантів встановлено залізобетонні конструкції та захисні споруди для укриття особового складу.

Читайте також: Спростування РНБО: Російські війська не увійшли до Торецька

“З нашого боку є міцний захист і в особовому складі щодо чисельності, і в лініях оборони. В усіх областях, які мають кордон із Росією та Білоруссю, також збільшили кількість прикордонників. І ми продовжуємо це посилювати”, – наголосив президент.

Нагадаємо, на порталі «Дія» тепер можна отримати військово-обліковий документ. Українці тепер мають можливість отримати військово-обліковий документ з QR-кодом на порталі Дія.