ЗАПОРІЖЖЯ

Запорізькі підземні школи: одночасно будують шість, найближчим часом розпочнуть зводити ще одну

До кінця року у Запорізькій області планують перевести 45 тисяч школярів на офлайн-навчання. Для цього будують підземні школи, а також ремонтують укриття в навчальних закладах.

Про це в етері національного марафону новин розповів голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

«Освітній процес на території Запорізької області відбувається одразу в укриттях та сховищах, тож жодна школа не працює у звичайному режимі. Ми не маємо права ризикувати, тому що час підльоту ворожої ракети до Запоріжжя — це 40-50 секунд.

Саме тому спільно з донорами та завдяки міністерству освіти і науки ми будуємо нові підземні школи, ремонтуємо укриття в тих школах, в яких вони є. Сьогодні одночасно ведуться роботи в більш ніж десятку укриттів для того, щоб з 1 вересня наші діти змогли піти до відремонтованих укриттів на освітній процес», — зазначив очільник області.

За його словами, сьогодні одночасно будуються шість підземних шкіл, а найближчими тижнями розпочнуть будувати сьому.

«Наша мета — восени закінчити повністю цей проєкт і ввести його в експлуатацію, щоб сім тисяч дітей змогли щодня повноцінно відвідувати школи. Також закінчили тендер на придбання 25 шкільних автобусів завдяки субвенції міністерства освіти, щоб підвозити дітей до тих шкіл, в яких будуть укриття та бомбосховища», — повідомив Іван Федоров.

Нагадаємо, в Космічному мікрорайоні Запоріжжя будують сучасну «підземну школу», де здобуватимуть освіту учні шкіл №80 та №88. Освітній заклад працюватиме у дві зміни й тут зможе вчитися тисяча школярів.

Будівництво «підземної школи» в Запоріжжі: підрядники вже заливають бетон, — ФОТО, ВІДЕО


Читайте також:

Окупанти вдарили по Запорізькій області 440 разів: атакували Запоріжжя, Василівський та Пологівський райони, — ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!