УКРАЇНА

Бої під Торецьком загострилися: росіяни готуються до штурму, — DeepState

Російські війська посилюють наступ на Торецьк, загрожуючи оточенням українських підрозділів.

Станом на 30 липня тривають бої на околицях Торецька. Мова йде про селища Залізне та Південне. У цих населених пунктах росіяни продовжують стягувати живу силу в приватні та багатоквартирні будинки. Про це пише DeepState.

Читайте також: У ДПСУ попередили про можливі затримки під час перетину кордону в ніч на 31 липня

«Найближчим часом ворог зосередить основні сили для захоплення териконів шахти імені Артема та шахти «Північна». Надалі вже спробує зайти в саме місто, а контроль над відвалами дасть значну перевагу», – повідомляють у DeepState.

Сам Торецьк обстрілюється ворожою артилерією та зенітними установками. Окупанти мають на меті завдати максимальних пошкоджень будівлям для полегшення штурмових дій.

«Початок битви за Торецьк є питанням найближчого часу. На жаль, поки немає успішного рецепта як протистояти такій кількості піхоти без втрат позицій», – додали аналітики.

Читайте також: На порталі «Дія» тепер можна отримати військово-обліковий документ

Там додається, що після зайняття Залізного противник може спробувати завдати удару в тил нашому угрупованню в Новоайдарі. Це не лише погіршить умови оборони селища, але й поставить під загрозу оточення сили на сході.

Нагадаємо, спростування РНБО: Російські війська не увійшли до Торецька. В РНБО офіційно заявили, що повідомлення про захоплення міста російськими військами не відповідає дійсності.