УКРАЇНА

Синоптик попередила про штормовий вітер 29 липня у Києві

У понеділок, 29 липня, очікується сильний північно-західний вітер з поривами до 20 м/с. Переважно буде сухо, за винятком локальних дощів у деяких регіонах.

У понеділок, 29 липня очікується сильний північно-західний вітер, пориви якого сягатимуть 15-20 метрів за секунду. Загалом буде переважно сухо, лише ввечері на крайній півночі, Луганщині та Приазов’ї пройдуть локальні дощі. Про це у Facebook написала синоптик Наталка Діденко.

Читайте також: На Київщині знайдено новий російський дрон «Гербера»: особливості та призначення

“Атмосферний фронт, про який я згадую — холодний, тому в його тилу пошириться прохолодніше повітря. Отже, в багатьох областях України спека впаде, очікується в західних областях +20+25 градусів, на півночі, у центральних областях та на Харківщині +24+29 градусів. У південній частині та на південному сході ще побуде завтра сильна спека до +30+35 градусів (окрім Одещини, там +28+30 градусів), проте у вівторок навіть в цих регіонах температура повітря знизиться до +27+29 градусів”, — йдеться у повідомленні.

За даними синоптика, у понеділок у Києві також очікується сильний північно-західний вітер. Очікується, що 29 липня температура повітря в столиці сягне 25 градусів тепла.

Нагадаємо, графіки відключень в Україні на 29 липня: роз’яснення від Укренерго. З понеділка, 29 липня, в Україні зафіксовано зниження споживання електроенергії на 6% через зниження температури.