УКРАЇНА

Зеленський відвідав передовий командний пункт ССО на Харківщині та нагородив бійців

Володимир Зеленський відзначив героїзм Сил спеціальних операцій на Харківському напрямку.

У День Сил спеціальних операцій Президент Володимир Зеленський відвідав передовий командний пункт Сил спеціальних операцій на Харківському напрямку поблизу Вовчанська, привітав бійців зі святом та вручив їм державні нагороди. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента. 

Читайте також: Багато тендерів на постачання кровоспинних турнікетів в Україні прописані під одну компанію

Президент наголосив, що спецпризначенці воюють у найгарячіших точках фронту, успішно проводять спецоперації та виконують завдання за призначенням.

“Хочу вам подякувати за ваші героїчні операції як у тилу ворога, так і під час захисту й деокупації наших територій, міст і сіл, починаючи від захисту ДАПу в 2014 році, потім Гостомель, Херсонщина й операція на Харківщині. Бережіть, будь ласка, себе. Сьогодні ви на цьому напрямку, він, напевно, один із найскладніших. Уся країна на вас розраховує, ми точно переможемо”, – сказав Глава держави.

Глава держави вручив воїнам державні нагороди, зокрема двом Героям України, та присвоїв 142-му Навчальному центру спеціального призначення почесне найменування «імені генерал-майора Всеволода Змієнка».

Читайте також: У Польщі запропонували Орбану вийти з ЄС та створити союз із Путіним

Зеленський та Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський заслухали доповідь Командувача Сил спеціальних операцій Олександра Трепака про стратегію розвитку Сил спеціальних операцій, виконані та заплановані завдання. Командувач Сил спеціальних операцій розповів про три основні напрямки діяльності Сил спеціальних операцій: психологічні операції та некінетичні дії, рух опору на тимчасово окупованих територіях та дії підрозділів спеціального призначення.

Учасники зустрічі також обговорили подальше реформування та розвиток спроможностей Сил спеціальних операцій відповідно до сучасних викликів та з використанням кращого міжнародного та вітчизняного досвіду, набутого з 2014 року.

Нагадаємо, графіки відключень в Україні на 29 липня: роз’яснення від Укренерго. З понеділка, 29 липня, в Україні зафіксовано зниження споживання електроенергії на 6% через зниження температури.