ЗАПОРІЖЖЯ

Відновлено стіни й несучі конструкції: як просувається відбудова зруйнованих багатоповерхівок у Запоріжжі, — ФОТО

У Запоріжжі триває відбудова шести багатоповерхівок, по яким ворог завдав ракетні удари. Так, у будинку по вулиці Незалежної України, 67 відновили стіни та перекриття зруйнованої частини. Також змонтовані сходові марші та площадки.

Повідомили у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області.

Підрядник завершив демонтаж у квартирах, 1, 2 та 4 під’їздів. Зараз утеплює фасади та влаштовує покрівлю. Також ведуться роботи над відновленням мережі електро- та водопостачання, а також опалення по будинку. На фінішному етапі облаштування балконів. Тривають роботи зі скління балконів та вікон у квартирах та у під’їздах.

Звели нову секцію будинку та влаштували покрівлю відновленої частини будинку по вулиці Незалежної України, 80/Якова Новицького, 3. Завершено роботи з цегляної кладки та монтажу плит перекриття 1-5 поверхів.  

«Влаштували сходові марші, майданчики та балконні плити. Продовжуємо тинькувати стіни та влаштовуємо стяжки відновленої частини будівлі. Проводимо опоряджувальні роботи та влаштовуємо інженерні мережі по будинку. З 4 по 8 під’їзд утеплюємо фасади», – повідомляє підрядник.

У будинку на вулиці Миру, 14 робітники посилили несучі конструкції 3-4 під’їздів, влаштували металоконструкції балконів та металопластикові вікна у квартирах та на сходових клітинах 2-4 під’їздів. Підрядник завершує роботи з утеплення фасаду й вже почав утеплення цоколю нижче рівня землі. Тривають оздоблювальні та електромонтажні роботи, скління балконів та влаштовування інженерні мережі у квартирах.

В 1 під’їзді будинку по вулиці Камʼяногірська, 6 фахівці посилили несучі конструкції та встановили нові перемички, виконали ремонт тріщин та цегляної кладки торцевої стіни. Встановлено вікна у квартирах та на сходових клітинах.

«Продовжуємо оздоблювальні та електромонтажні роботи, влаштовуємо перегородки у квартирах. Відновлюємо балкони та продовжуємо утеплювати фасади будинку», – зазначають в Службі відновлення.

В будинку на вулиці  Запорізька, 2-А тимчасово винесли мережі водопостачання та розібрали конструкції з 1 по 9 поверх. Робітники розібрали технічне підпілля 1 під’їзду та старий утеплювач горища 2 під’їзду. А також, влаштували стіни й перегородки техпідпілля, виконали їх гідроізоляцію. Триває утеплення фасаду 2 під’їзду. Завершено влаштування монолітного поясу. Триває підготовка до монтажу плит перекриття цокольного поверху.

У будинку по вул. Запорізька, 2-Б підрядник посилює несучі конструкції стін та перекриттів 4 під’їзду. Влаштовує газобетонні перегородки у квартирах та проводить електромонтажні роботи.

Окупанти завдали 11 авіаударів по Запорізькій області: постраждали 6 міст та сіл


Читайте також:

12-річний мешканець Запорізької області потрапив у список нацвідбору на Дитяче Євробачення

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!