ВСЕСВІТ

Український удар по порому «Славянин» порушує логістику РФ: британська розвідка

Українські силовики пошкодили російський рейковий пором «Славянин» в порту Кавказ 23 липня 2024 року.

Українські силовики 23 липня 2024 року пошкодили рейковий пором»Славянин» в порту «Кавказ», Росія. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії. 

Читайте також: Поліція перевіряє відео російських ЗМІ про вбивство Ірини Фаріон, — ЗМІ

“Пошкодження майже напевно спричинить подальші логістичні проблеми для Росії постачання своїх окупаційних сил на півдні України та регіонального скрапленого нафтового газу в регіоні”, — повідомляє розвідка.

Огляд зазначає, що «Слов’янин» має місткість трьох подібних поромів, що курсують через Керченську протоку між Росією та Кримським півостровом.

Після вдалих українських ракетних ударів, які 29 травня 2024 року пошкодили два інших судна такого типу, «Слов’янин» повернули в стрій після зіткнення наприкінці 2023 року. Ймовірно, до передислокації «Славянин» перевозив зріджений природний газ через Керченський порт для подальшого експорту.

Читайте також: В Україні 25 липня світло почнуть вимикати з 16:00

Розвідка підкреслила, що виведення з експлуатації таких поромів, навіть тимчасове, ймовірно, збільшить витрати і зменшить гнучкість Росії в транспортуванні палива, боєприпасів і техніки через Керченську протоку.

Нагадаємо, російська армія подвоїла свої ресурси, але Україна готова до оборони. Незважаючи на чисельну перевагу та зростання кількості техніки, українські війська успішно тримають оборону та проводять контрнаступальні операції.