УКРАЇНА

Восени ситуація зі світлом покращиться, але взимку можливі відключення, — ДТЕК

Незважаючи на очікуване покращення ситуації восени, експерти попереджають про можливі труднощі взимку.

Восени ситуація з електроенергією в Україні покращиться. Однак поки що складно робити прогнози щодо ситуації взимку. Про це сказав генеральний директор «ДТЕК Енерго» Ільдар Салєєв у коментарі ТСН.

Читайте також: Поліція перевіряє відео російських ЗМІ про вбивство Ірини Фаріон, — ЗМІ

«Після літньої спеки, коли температура знижується, є менше споживання електрики. А тому на початку осені є ситуація щодо зменшення споживання. Якщо ракетних обстрілів не буде — ситуація покращиться. Стосовно зими, втрачені 9 гігават потужностей відновити не вдасться. При пониженні температур буде потреба в електроенергії, а тому будуть виникати ситуації, коли буде дефіцит потужностей і не вистачатиме імпорту. Складно спрогнозувати, які будуть відключення світла. Можливо, обмежуватимуться великі споживачі», — повідомив Ільдар Салєєв. 

За його словами, ситуація зі світлом взимку буде залежати від багатьох факторів. 

«Все залежатиме від загального балансу, на що впливає багато чинників — погодні умов, як ми відновимось, можливості імпорту, чи будуть нові ракетні атаки», — додав він.

Нагадаємо, Росія вчергове атакувала Одещину: є руйнування та постраждалі. Черговий обстріл Ізмаїльського району на Одещині залишив після себе руйнування та жертви серед мирного населення.