ЗАПОРІЖЖЯ

Ігри, навчання та 3D-моделювання: у Запоріжжі працює новий освітній центр для дітей-переселенців, — ФОТО

У Запоріжжі по проспекту Соборному, 143 відкрили новий освітній центр для дітей з вимушено переміщених родин. Тут учням від 6 до 16 років допомагають навчатися та знаходити нових друзів. Всі заняття безкоштовні.

Про це йдеться у матеріалі «061».

Освітній хаб розташований в безпечному підвальному приміщенні в центрі міста. Заняття для дітей з усіх громад регіону проводять педагоги-волонтери, які також були релоковані до Запоріжжя з окупованих територій.

Раніше центр працював на базі відкритого мелітопольського простору допомоги «Саме тут», допоки він не потрапив під ракетну атаку у квітні 2024 року.

«Ми працівники саме з міста Мелітополя, але ми готові прийняти дітей з усіх громад області. Першу половину дня у нас проходить формальна освіта для подолання освітніх втрат. З основних предметів — українська мова, математика, історія, географія, біологія. Всі ці предмети були обрані саме за запитом дітей. Коли батьки звертаються до нас, то ми проводимо спочатку моніторинг рівня їх знань, а вже після наші викладачі підлаштовують під них освітню програму. В другій половині дня у нас проходить неформальна освіта — діти навчаються комунікувати один з одним в ігровій формі, з арттерапевтичними методами. З нашими вихованцями працюють і психологи, і соціальні педагоги, бо через війну діти вже відвикли спілкуватися один з одним», — пояснює адміністраторка освітнього центру для дітей ВПО у Запоріжжі Тетяна Колісник.

Тут також проводять спортивні активності, заняття з арттерапії, тренінги з психологічного розвантаження, квести, кіноклуби, настільні ігри та руханки, кулінарні курси, різноманітні майстерки.

Діти займаються в групах і вивчають інформатику, 3D-моделювання, проводять заняття з робототехніки. Підлітки люблять грати в настільні ігри, а діти середнього шкільного віку активно долучаються до творчих занять.

Приміщення для центру орендували за підтримки Мелітопольської громади, а обладнання (планшети, 3D-принтери, інтерактивні панелі, меблі) закупили за кошти донорів.

Максимально центр може вміщувати одночасно до 50 дітей. Заняття розбиті на дві зміни, що дає можливість охопити до 100 учнів. Найбільша група – це діти молодшого шкільного віку, яких батьки, що працюють, не можуть лишити наодинці.

Хаб працює з понеділка по п’ятницю, з дев’ятої ранку до шостої години вечора. Телефон: +380 (68) 3672811. Електронна пошта: ohab.mlt@gmail.com.

В окупованому Мелітополі Запорізької області запустили пропагандистське православне радіо


Читайте також:

На окупованій частині Запорізької області проведуть пропагандистський форум для молоді: залучать сотні людей

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!