ЗАПОРІЖЖЯ

У Запорізькій області на 12% збільшили кількість об’єктів, задіяних в графіках відключень

З минулої п’ятниці, 19 липня, в Запорізькі області вводять додаткові обмеження у сфері електроенергії. Зокрема, значно збільшили кількість адрес для кожної з черг у графіках погодинних відключень.

Про це повідомив Іван Федоров, очільник Запорізької обласної військової адміністрації.   

Порівняно з минулим тижнем кількість адрес, задіяних у графіка збільшилась на 12%. Крім того, з п’ятниці у Запоріжжі не вмикають вуличне освітлення, що дозволяє економити 1 мВт на годину. Це той обсяг електроенергії, який за цей же час споживає в середньому 1,5 тисячі домогосподарств. Також почали вимикати об’єкти, які раніше не вимикались, бо були під’єднані до об’єктів критичної інфраструктури або до критично важливих установ. Долучили до графіків відключень й частину об’єктів критичної інфраструктури, які споживають менш як 100 кВт і можуть живитися генераторами.

«Це дозволило зекономити понад 6 мВт електроенергії в кожну чергу. Тож, якщо раніше були відключення 6-8 годин на території Запорізької області, то цього тижня нам майже вдається витримувати відключення не більше ніж 4 годин. В окремих випадках це 4,5-5 годин», – сказав Федоров.

Також це стало можливим завдяки тому, що енергетики відновлюють генерації.

Нагадаємо, у Запоріжжі на світлофори встановлюють джерела безперебійного живлення.

Мотоцикліст збив пішохода у Запоріжжі: постраждалий у тяжкому стані


Читайте також:

Зміг з побратимами вибратись з російського полону: до державної нагороди представлено мешканця Михайлівської громади

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!