ЗАПОРІЖЖЯ

Роботи виконано на 55%: як просувається відновлення зруйнованої багатоповерхівки у Запоріжжі

У Запоріжжі триває відбудова будинку по вулиці Незалежна Україна, 67, який був зруйнований ударом російської ракети в березні 2023 року. Ворожим ударом було вщент знищено 34 квартири. На сьогодні будинок відновлено на 55%.

Про це повідомили у Запорізькій обласній військові адміністрації.

Підрядник вже відбудував зруйнований під’їзд п’ятиповерхівки. Зараз тривають роботи на даху будинку. Також будівельники проводять зовнішнє утеплення вцілілих під’їздів.

«На цьому будинку роботи ведуться за графіком. Будівельники намагаються вчасно закінчити зовнішні роботи, зокрема і на покрівлі, поки є сприятливі погодні умови. Але внутрішні роботи теж розпочато. Наша мета – в найкоротший термін передати ключі від відремонтованих квартир їхнім власникам. 80 сімей з нетерпінням чекають на повернення до своїх домівок», – відзначив Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації.

Загальна вартість робіт з відновлення будинку становить понад 130 мільйонів гривень. Фінансування робіт проводиться в повному обсязі.

Водночас 65 власників зруйнованих квартир, які звернулись по допомогу, отримують щомісяця 10 тисяч гривень, додала Регіна Харченко виконуюча обов’язки міського голови.

Ворог завдав авіаційні удари по Запорізькій області


Читайте також:

На Запоріжжі оголосили тендер на закупівлю шкільних автобусів на 86 млн грн

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!