ЗАПОРІЖЖЯ

Мешканці Запоріжжі з початку року отримали 114 державних грантів на розвиток власного бізнесу

Триває реалізація урядового проєкту «єРобота». Служба зайнятості супроводжує програми «Власна справа» та «Гранти для ветеранів та членів їхніх сімей». З початку року в Запоріжжі вже прийняли 114 позитивних рішень на отримання грантів.

Про це повідомляє Запорізькій обласний центр зайнятості.

«Отримувачі грантів за умовами програми створюють нові робочі місця та підтримують економіку країни. В цьому році вже профінансовані понад 100 бізнес-проєктів грантоотримувачів Запорізького краю на загальну суму 25,5 млн грн. Планується створити 244 нових робочих місця. Середній розмір грантів по Запоріжжю складає 220 тисяч гривень, — розповідає директорка Запорізького обласного центру зайнятості Зінаїда Бойко. — Програми грантування набирають популярності. Зокрема, «Гранти для ветеранів та членів їхніх сімей» — актуальна і своєчасна програма. Наші захисники і захисниці мають можливість розпочати власну справу, отримати підтримку і супровід. Цією програмою вже скористалися 10 запоріжців, з-поміж них є 6 ветеранів та 4 дружини учасників бойових дій».

Програма грантування охоплює різні сфери діяльності. Серед успішних бізнес-проєктів можна виділити відкриття закладів громадського харчування, виробництво товарів, магазинів та СТО, надання послуг у сфері б’юті індустрії тощо.

Серед ветеранського бізнесу: відкриття хостелу, медичного кабінету, кафе, квіткового магазину, організація кейтерінгу тощо.

Подати заявку на отримання мікрогранту можуть як діючі підприємці, так і люди, які тільки планують започаткувати власну справу.

Заяву разом з бізнес-планом можна подати через портал «Дія». Обов’язковою умовою отримання коштів є створення 1-4 робочих місця. Грантові гроші повертаються державі шляхом сплачених податків і обов’язкових зборів у процесі діяльності впродовж трьох років.

Додаткову інформацію можна отримати у Contact-центрі за номером 0 800 33 67 28 або в телеграм-каналі.

Поєднати родинне захоплення та бізнес: у Запоріжжі ветеран АТО разом з дружиною відкрив власну піцерію, скориставшись грантом від держави


Читайте також:

Втратити бізнес через окупацію та почати все з нуля: як Олександр Бурмака відкрив у Запоріжжі ферму, де вирощує африканських сомів

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!