ЗАПОРІЖЖЯ

У Запоріжжі на світлофори встановлюють джерела безперебійного живлення: де вони вже є

З п’ятниці, 19 липня, у Запоріжжі перестали вмикати вуличне освітлення аби заощадити електроенергію. Відповідно до розрахунків «Запоріжжяобленерго», завдяки цьому вдається економити один мегават на годину. Це той обсяг електроенергії, який за цей же час споживає в середньому півтори тисячі домогосподарств.  

Про це повідомила Зореслава Цупренко, речниця «Запоріжжяобленерго» під час брифінгу.

Комунальне підприємство «Запоріжміськсвітло» встановить на 24 світлофори джерела безперебійного живлення з можливістю використання сонячної енергії.

«Місця їхнього розташування узгодимо з Національною поліцією. Роботи будуть виконані коштом міського бюджету. Це дозволить не тільки забезпечити безпеку водіїв та пішоходів, але й зменшити тривалість вимкнення електроенергії для побутових споживачів», – розповів директор підприємства Олександр Авдієнко.

Водночас Регіна Харченко, виконуюча обов’язки міського голови повідомила, що вже обладнано два світлофори джерелами безперебійного живлення. Зокрема їх встановили на перетині проспекту Соборного та вулиці Української, також на перетині вулиць Української та Поштової.

На Запоріжжі оголосили тендер на закупівлю шкільних автобусів на 86 млн грн


Читайте також:

Пошкоджено багатоповерхівки й зруйновано приватні будинки: наслідки ворожих ударів по Запорізькій області

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!