УКРАЇНА

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон ретельно готувався до злочину, — ЗМІ

Зловмисник місяць стежив за жертвою, діяв у спеку в теплому одязі та уникав камер через відключення електроенергії.

Особа, фото якої раніше було поширено в соціальних мережах, є головним підозрюваним у вбивстві Ірини Фаріон. Це професіонал, який добре володіє зброєю, оскільки зробив лише один влучний постріл. Про це повідомляють Еспресо.Захід та Укрінформ.

Читайте також: Залужний у Лондоні розповів, що допоможе Україні перемогти Росію у війні

“Він зумисне вдягався так, щоб фоторобот не можна було зробити. А як частину підготовки до замаху, ймовірно, спотворив свою ходу. Це питання вивчається”, – повідомляє «Еспресо. Захід».

За даними видання, кілер готувався до замаху протягом місяця, але почав стежити за Іриною Фаріон біля її будинку 11 липня. У правоохоронних органах не виключають, що у нього були спільники. У момент зйомки частина камер не працювала через відключення електроенергії, що унеможливило простежити весь шлях кілера.

Підозрюваний вирізнявся з-поміж інших тим, що в ті дні стояла неймовірна спека, і він годинами перебував на сонці в теплому одязі, навіть не маючи води. Він покидав своє місце чергування лише на кілька годин в обідню перерву. Часом він носив із собою сумку, в якій, можливо, і ховав зброю. 

Читайте також: Загальні втрати армії РФ у війні проти України сягнули 568 тисяч осіб, — Генштаб

Як повідомляє Укрінформ, у правоохоронців є кілька свідків, у тому числі ті, хто бачив, як відбувалося вбивство.

Нагадаємо, 22 липня у Львові тисячі людей прийшли попрощатися з Фаріон, яку вбили 19 липня. Тисячі людей у Львові прийшли на похорон мовознавицю та екс-депутатку Ірину Фаріон, яку вбили 19 липня.