УКРАЇНА

На Закарпатті викрили канал переправлення через кордон чоловіків призовного віку

На Закарпатті прикордонники викрили канал незаконного переправлення через кордон чоловіків призовного віку.

Співробітники Державної прикордонної служби України (ДПСУ) викрили канал незаконного переправлення через кордон чоловіків призовного віку. Задокументовано два епізоди переправлення з України до Румунії громадян, які підлягають мобілізації. Діяльність каналу припинена, а організаторів затримано. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Читайте також: Погода в Україні на 24 липня: очікуються дощі, грози та град

Переправники діяли на території Ужгородського, Мукачівського та Рахівського районів Закарпатської області. Вони підшуковували «клієнтів», поселяли їх у тимчасових помешканнях, а потім доставляли до кордону власним транспортом. За свої послуги вони брали 8000 доларів США з особи.

В рамках кримінального провадження:

  • Затримано двох організаторів каналу.
  • Затримано п’ятьох «клієнтів», які вже заплатили аванс за переправлення.
  • Вилучено три автомобілі, які використовувалися для перевезення людей.
  • Конфісковано 16350 доларів США, 500 євро, 30000 гривень, мобільні телефони, чорнові записи, скануючий пристрій для пошуку GPS-сигналу та відеореєстратори.

Організаторам каналу повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Чоловікам, які намагалися незаконно перетнути кордон, загрожує адміністративна відповідальність за ч. 2 ст. 204-1 КУпАП.

Нагадаємо, українські зенітники збили черговий російський Су-25 на Покровському напрямку. Сьогодні, 23 липня, на Покровському напрямку українські зенітники збили російський штурмовик Су-25.