УКРАЇНА

У Львові тисячі людей прийшли попрощатися з Фаріон, яку вбили 19 липня

Тисячі людей у Львові прийшли на похорон мовознавицю та екс-депутатку Ірину Фаріон, яку вбили 19 липня.

Сьогодні, 11 липня у Львові триває похорон мовознавиці та колишньої народної депутатки Ірини Фаріон, яку застрелили 19 липня. Біля Гарнізонного храму, де відбудеться заупокійне богослужіння, зібралися тисячі людей. На прощання прийшло чимало людей — колеги, студенти, родичі, друзі та знайомі, а також пересічні львів’яни. Присутній був і голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок. Про це з місця подій повідомляє кореспондент «Коротко про».

Читайте також: Дрони ГУР завдали удару по нафтопереробному заводу в Краснодарському краї, — ЗМІ

“Це був професійний убивця і діяв він такими ж методами, як діяла Москва проти своїх опонентів впродовж багатьох століть. І він буде покараний, не лише він, а й замовник”, — сказав Тягнибок, коментуючи вбивство Ірини Фаріон.

Домовина Ірини Фаріон буквально потопає у квітах. Їх несуть ті, хто добре знав Ірину Дмитрівну, а також пересічні громадяни, яких торкнулася її смерть.
Фаріон поховають на Личаківському кладовищі у Львові, неподалік від могили композитора Володимира Івасюка.

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявив, що з’являється більше даних про вбивцю Фаріон. Всі необхідні сили задіяні, з’являється більше даних про виконавця цього злочину, зазначив глава держави.