ВСЕСВІТ

Азербайджан готовий допомогти Європі з транзитом газу через Україну, — Алієв

Азербайджан може допомогти Європі диверсифікувати поставки газу, постачаючи його через Україну після закінчення чинного контракту з Росією в кінці року.

Україна і Європейський Союз запропонували Азербайджану постачати природний газ до Європи через Україну після того, як в кінці року закінчиться чинний контракт з Росією, заявив президент Ільхам Алієв. Про це повідомляє Bloomberg

Читайте також: Понад 1 000 окупантів, 18 танків та 51 артсистема: Генштаб розповів про втрати РФ за добу

Переговори з владою України та ЄС, а також з Росією тривають, і всі сторони, схоже, зацікавлені в продовженні поставок, сказав Алієв на конференції в суботу в місті Шуша. 

«Ми допоможемо, якщо зможемо. Я думаю, що є можливість продовжити цю угоду», — сказав він.

Президент України Володимир Зеленський заявив на початку цього місяця, що його країна веде переговори про постачання природного газу з Азербайджану до ЄС, оскільки вона прагне зберегти свою роль транзитної країни і допомогти забезпечити енергетичну безпеку своїх західних сусідів. 

Читайте також: Погода в Україні на 22 липня: очікується мінлива хмарність з дощами та грозами

Угода про заміну російського газу азербайджанськими поставками є «однією з пропозицій», які зараз обговорюються, сказав Зеленський в інтерв’ю Bloomberg.

Нагадаємо, Білий дім: Байден не планує достроково залишати посаду президента. Джо Байден не планує достроково залишати посаду президента після рішення не балотуватися на виборах 2024 року.