УКРАЇНА

Розкрито масштабну схему розкрадання коштів у ЗСУ: збитки сягають 138 мільйонів гривень

Викрито організаторів і учасників злочинних схем з розкрадання коштів, виділених для потреб ЗСУ. Затримано 30 осіб, зокрема 15 членів організованих злочинних угруповань.

За сприяння керівництва Міноборони і ЗСУ правоохоронці провели масштабну спецоперацію з викриття організаторів та учасників злочинних схем з розкрадання бюджетних коштів, виділених для забезпечення потреб Збройних Сил України. Загальна сума збитків, заподіяних державі, становить понад 138 млн грн. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора. 

Читайте також: У Луганську пролунала серія вибухів на авіабазі окупантів та м’ясокомбінаті колаборантки, — ОВА

У розкраданні коштів були задіяні працівники квартирно-експлуатаційних частин спільно з представниками комерційних структур майже в усіх регіонах України. Частина посадовців також була викрита у недбалому ставленні до військової служби та незаконному збагаченні. 

У результаті розслідування було затримано та повідомлено про підозру 30 особам, у тому числі 15 членам організованих злочинних угруповань. 
Серед підозрюваних — 3 керівники житлово-експлуатаційних управлінь Харківської, Миколаївської та Дніпропетровської областей, 7 керівників житлово-експлуатаційних управлінь Кропивницького, Чернігівської, Львівської, Прикарпатської, Житомирської, Волинської та Луганської областей, а також представники комерційних структур.

“Посадовцям інкримінують розтрату та привласнення коштів під час закупівель за завищеними цінами паливної деревини для потреб оборони, електроенергії, природнього газу, меблів для армії, проведення будівельних робіт на об’єктах військової інфраструктури, а також зловживання владою або службовим становищем, недбале ставлення до військової служби, створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній”, — йдеться у повідомленні. 

Одного з підозрюваних, керівника обласного КЕВ, звинувачують у незаконному заволодінні активами на суму 11,7 млн грн у вигляді комерційної нерухомості, земельних ділянок, інших коштів та речей через оформлення їх на підставну особу. 

Читайте також: Знакова подія: українська ППО збила ракету «Іскандер-М» над Одещиною

Правоохоронці провели понад 70 обшуків у приміщеннях структурних підрозділів територіальних житлово-експлуатаційних управлінь та комерційних підприємств по всій території України (у Західному, Центральному, Південному та Східному регіонах).

На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу. У кримінальному провадженні тривають слідчі дії.

Нагадаємо, жінка підпалила себе біля будівлі Білоцерківського суду. Жінка намагалася покінчити життям самогубством біля суду в Білій Церкві.