ЗАПОРІЖЖЯ

Мешканці зруйнованого обстрілом будинку на Зестафонській, 8 отримали сертифікати на 60 мільйонів гривень

У прифронтовому Запоріжжі власники зруйнованого майна мають змогу отримати грошову допомогу від держави за програмою «єВідновлення».

Про це нагадала секретарка Запорізької міської ради Регіна Харченко.

Станом на 15 липня цього року комісія з питань надання компенсації за знищене ворогом нерухоме майно розглянула 108 заяв. По 61 з них прийняли рішення про видачу 67 житлових сертифікатів.

59 сертифікатів отримали мешканці багатоповерхівки по вулиці Зестафонська, 8 на суму в понад 60 мільйонів гривень. Ще 10 заяв перебувають в обробці комісії. Серед них сім заявок по вулиці Зестафонській, 8 і три заявки по вулицях Батарейній, Музичній та Базарній.

Всього комісія видала сертифікатів на понад 73 мільйони гривень. Сума компенсацій вираховується за спеціальною формулою від Кабінету міністрів України.

Подати запит на компенсацію стосовно знищеного житла можна через «Дію».

Нагадаємо, вночі 9 жовтня 2022 року російські військові завдали масованого ракетного удару по Запоріжжю. Ворожа ракета Х-22 вдарила по дев’ятиповерховому будинку на вулиці Зестафонській, 8. Внаслідок цієї атаки загинуло 19 людей, ще 77 — поранені. Зруйновану частину багатоповерхівки на Зестафонській відновлювати не будуть.

Зруйновано будинки людей: наслідки ворожих ударів по Запорізькій області


Читайте також:

Викрадають навіть дітей: стало відомо, скільки мешканців Запорізької області викрали окупанти

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!