ЗАПОРІЖЖЯ

Має статус безвісти зниклої: сестра викраденої в Мелітополі журналістки, розповіла про її долю

У травні 2023 році російські загарбники просто на вулиці у Мелітополі затримали Ірину та Олександра Левченко. Жінка раніше працювала журналісткою, втім на момент окупації міста вже була на пенсії. Після затримання подружжя розділили. Наразі вони мають статус  зниклих безвісти.

Про це повідомила Олена Руденко, сестра журналістки «Новинам Приазов’я».

Наразі рідним Ірини відомо, що жінка жива і її утримують у Мелітополі.

«Нам передали, що вона тримається, жива, перебуває на території Мелітополя, вони її не вивезли. Передали, що годують два рази на день, два рази виводять на прогулянку і в туалет, сухпайок дають, а для жінок щось є на кшталт ліжка. Ось такі умови. Більше нічого неможливо дізнатися, питати немає в кого. Передають, що Ірина жива, а от про Сашка взагалі ми нічого не знаємо, чи живий, чи вже ні. Бо хворів останнім часом», – повідомила співрозмовниця.

Олена Руденко також зазначила, що подружжя Левченків наразі має статус безвісти зниклих, бо Росія не підтверджує, що вони в полоні. Жінка також зазначила, що приїхати до окупованого Мелітополя взагалі неможливо. По-перше, зі 100 людей окупанти пропускають лише двох. А по-друге – по приїзду одразу можна потрапити за ґрати.

«Нічого ми не знаємо. Дізнаємось, напевно, коли або їх відпустять, або буде перемога, або ще щось. Поганого не хочеться думати, бо ніде в реєстрах полонених їх немає», – зазначила жінка.

Викрадають навіть дітей: стало відомо, скільки мешканців Запорізької області викрали окупанти


Читайте також:

Окупанти затримали двох мешканців Запорізької області та звинуватили у шпигунстві

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!