УКРАЇНА

В “Укрзалізниці” прокоментували смерть жінки через спеку у вагоні без кондиціонера

Жінка померла у вагоні УЗ без кондиціонера через спеку: «Укрзалізниця» просить перенести поїздки у спеку та звертатися до провідників у разі проблем зі здоров’ям.

У вагоні поїзда «Укрзалізниці», що прямував із Запоріжжя до Ужгорода, 16 липня через спеку померла жінка. Про це написала її попутниця Інеса Воронова у Facebook.  Начальник пасажирських перевезень «Укрзалізниці» Олександр Перцовський прокоментував цей трагічний випадок в ефірі Сніданку з 1+1 та порадив пасажирам звертатися до провідників вагонів, якщо вони відчувають себе погано під час подорожі.

Читайте також: З окупованої території повернули 12 дітей: свідчення жахливих злочинів окупантів

“Вночі жінка з нашого купе, яка їхала в Стрий до подруги, раптово померла — спека в вагонах без зірочки нереальна, всі пасажири мокрі й захекані, це не подорож, а знущання. «Укрзалізниця» може буде з цим щось робити?” — повідомила очевидиця. 

Перцовський відреагував на інцидент й заявив, що оскільки понад 100 тисяч людей подорожує, особливо в літній період, трапляються природні смерті. 

“Подібні трагедії не стають сухою статистикою та кожен випадок дуже ретельно розслідується. По цьому випадку зокрема ми дивимося, чи можна було запобігти, чи можна було швидше зреагувати, на скільки оперативно ми викликали медиків і наскільки оперативно вони приїхали” — зазначив Перцовський.

Начальник пасажирського підрозділу УЗ підтвердив, що квиток був проданий на вагон без кондиціонера. Він також звернувся до пасажирів і зазначив, що половина парку УЗ взагалі не обладнана кондиціонерами. Компанія чітко позначає ті вагони, які мають надійні системи кондиціонування, сніжинкою, щоб люди знали.

Читайте також: Росіяни масово скасовують тури до Криму через безпекову ситуацію на півострові, — ГУР

“Якщо є вади зі здоров’ям, маленькі діти, і ви знаєте, що довга поїздка в таку спеку — це не варіант, то перенесіть поїздку на кілька днів”, — сказав Перцовський.
Він також порадив, що в разі виникнення будь-яких проблем зі здоров’ям, звертатися до провідників. Там нададуть допомогу і, за можливості, переведуть у вагон з кондиціонером.

Нагадаємо, розкрито масштабну схему розкрадання коштів у ЗСУ: збитки сягають 138 мільйонів гривень. Викрито організаторів і учасників злочинних схем з розкрадання коштів, виділених для потреб ЗСУ. Затримано 30 осіб, зокрема 15 членів організованих злочинних угруповань.