ЗАПОРІЖЖЯ

На окупованій території Запорізької області російські загарбники створюють міські «козачі товариства»

У захопленому Бердянську Запорізької області відбулася зустріч «отамана» так званого Всеросійського козачого товариства Віталія Кузнєцова з козаками-окупантами, які воюють на Запорізькому напрямі, бердянськими «козаками» та представниками регіональної окупаційної адміністрації.

Про це повідомляють проросійські пропагандистські ресурси.

На зустрічі, під час якої двічі лунала молитва, обговорювалися питання «несення військової служби на Запорізькому напрямку, формування хутірських та міських козацьких товариств, а також говорили про те, як уникнути помилок під час їх реєстрації».

«Всеросійське козацьке товариство підтримає формування первинних козацьких товариств. Віталій Кузнєцов особливо наголосив на мірі відповідальності, яка лягає на плечі кожного отамана, —відповідальності за козаків, за рідний край і за всю Росію», — заявляють місцеві проросійські пропагандисти.

Нагадаємо, росіяни створюють мережу псевдокозацьких осередків на тимчасово окупованих територіях при «Всеросійському козацькому русі».

Курує процесом формування декоративних осередків росіянин Віталій Кузнєцов, якого російська пропаганда називає «отаманом». Також участь у вербуванні бере російська церква.

Раніше повідомлялось, що окупанти залучають молодь захоплених Мелітополя та Бердянська до «Добровольчої народної дружини».

Відключення світла у Запоріжжі: опубліковані графіки на 19 липня


Читайте також:

У прифронтовому Оріхові здетонував боєприпас: постраждав чоловік

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!