УКРАЇНА

В Україні арештували майно екснардепа, наближеного до Януковича, на суму понад 1 мільярд гривень

Правоохоронці арештували майно колишнього нардепа, підозрюваного у фінансуванні російських окупаційних угруповань. Загальний обсяг заблокованих активів становить понад 1 мільярд гривень.

Служба безпеки України та Національна поліція наклали арешт на майно колишнього народного депутата, підозрюваного у фінансуванні російських окупаційних угруповань. Загальний обсяг заблокованих активів становить понад 1 мільярд гривень. Серед них банківські рахунки та 4 квартири у Києві, будинок і земельна ділянка під столицею, а також 7 автомобілів преміум-класу, серед яких Maybach. Про це повідомляє СБУ та Офіс генерального прокурора

Читайте також: Армія Росії просунулися під трьома населеними пунктами на Донеччині, — DeepState

“Фігурант був довіреною особою президента-втікача Віктора Януковича та входив до забороненої Партії регіонів. За матеріалами справи, ще до початку повномасштабної війни екснардеп виїхав за кордон та організував оптове виробництво медпрепаратів для незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР»”, — йдеться у повідомленні. 

Серед медикаментів виготовляли знеболювальні засоби для аптечок російських військових та військових шпиталів самопроголошених республік.

Ексдепутат використовував підконтрольну йому фармацевтичну компанію в тимчасово окупованій Горлівці Донецької області для виробництва лікарських засобів.

Відкривши рахунки в «республіканському банку ДНР», компанія щорічно сплачувала податки до бюджету терористичної організації «ДНР», які в подальшому використовувалися для фінансування незаконних збройних формувань.

Читайте також: ЗСУ відійшли з Урожайного, щоб зберегти життя бійців — ОСУВ «Хортиця»

На підставі зібраних доказів слідчі Національної поліції повідомили фігурантам кримінального провадження про підозру за ч. 3 ст. 258-5 Кримінального кодексу України (фінансування тероризму, вчинені організованою групою осіб).

Наразі тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, у Росії заявили про атаку 45 БПЛА на Крим та Брянськ. Окупанти заявили, що нібито 43 безпілотники, з яких 10 морських, атакували тимчасово окупований Крим.