УКРАЇНА

Російська ракета зруйнувала цивільну переправу через Оскіл на Харківщині

Російські війська завдали ракетного удару по цивільній переправі через річку Оскіл у Харківській області, зруйнувавши її.

Російські війська завдали ракетного удару, зруйнувавши цивільну переправу через річку Оскіл у Куп’янській громаді Харківської області. Про це повідомив голова обласної адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«Сьогодні вночі ворог учергове зруйнував переправу через річку Оскіл. Зараз будемо вживати всіх заходів щодо її поновлення й відбудови, це вже, на жаль, типова ситуація для нас», – повідомив він.

За його словами, окупанти випустили по переправі ракету. 

На думку Синєгубова, росіяни демонструють, що для них принципово знищити переправу: раніше вони влучали по ній керованими бомбами чи іншими засобами, тепер — ракетою типу «Х».

«У поєднанні з посиленням штурмів, знищенням переправ – Куп’янський напрямок залишається для ворога пріоритетним», – додав голова ОВА.

Читайте також: Колишній глава НАТО: Росія та Китай становлять смертельну загрозу

З його слів, переправу відновлять, оскільки вона використовується для евакуації. Він зауважив, що це цивільний пункт пропуску.

Нагадаємо, Європарламент ухвалив резолюцію щодо засудження Орбана за візит до Росії. Європарламент засудив візит Орбана до Росії та ракетний обстріл лікарні «Охматдит», підтримує Україну у війні з Росією.