ВСЕСВІТ

Колишній глава НАТО: Росія та Китай становлять смертельну загрозу

Колишній генеральний секретар НАТО Джордж Робертсон попередив про серйозну загрозу, яку Росія, Китай, Іран і Північна Корея представляють для Великої Британії.

Росія, Китай та деякі інші країни становлять «смертельну» загрозу для Великої Британії. Про це заявив колишній генеральний секретар НАТО і керівник стратегічного огляду оборонних можливостей Великобританії Джордж Робертсон, повідомляє Bloomberg.

Читайте також: Російська ППО не справляється з атаками українських дронів, — ISW

Серед країн, які становлять смертельну загрозу для Великобританії, Робертсон назвав Росію, Китай, Іран і Північну Корею.

«Ми маємо справу зі смертоносним квартетом країн, які все частіше діють разом», — сказав він.

Слова Робертсона є важливими, оскільки огляд визначить напрямок оборонної політики нового лейбористського уряду, зазначає газета.
Видання додає, що документ буде опублікований на початку 2025 року і стане дорожньою картою того, як Британія досягне мети витрачати 2,5% ВВП на оборону, поставленої новим прем’єр-міністром Кейром Стармером.

Нагадаємо, Джо Байден назвав умову, за якої покине президентські перегони. Американський лідер готовий покинути президентські перегони, тільки якщо лікар скаже йому, що він серйозно хворий.