УКРАЇНА

З 17 липня ЦНАПи не оновлюватимуть дані для військовозобов’язаних

З 17 липня оновлення даних для військовозобов’язаних доступне лише через мобільний додаток «Резерв+» або в ТЦК/СП.

Від 17 липня ЦНАПи не оновлюватимуть дані військового обліку. Натомість відтепер це можна буде зробити лише у ЦНАПі та мобільному додатку «Резерв+». Про це повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін під час телемарафону.

Читайте також: Загальні втрати армії РФ у війні проти України сягнули 562 тисячі осіб: Генштаб

“60 днів було відведено від 18 травня на оновлення своїх даних, зробити це можна було в ЦНАПах, ТЦК і СП та застосунку «Резерв+». Багато хто, вочевидь, відкладав на останній момент та розраховував на те, що ініціативи депутатів, які пропонували продовжити ці терміни, будуть підтримані. Від завтра (з 17 липня — ред.) оновлення можливо лише в Резерві+ або ТЦК та СП, але знову ж таки не означає це, що штрафи будуть виписуватись і розсилатись автоматично, там є певна процедура”, — повідомив речник.

За його словами, Міністерство оборони не має жодного впливу на роботу ЦНАПів та їхній графік роботи.

Нагадаємо, з 17 липня при виїзді з України перевіряють військово-облікові документи у чоловіків від 18 до 60 років. Починаючи з 00:00 17 липня, прикордонники перевіряють військово-облікові документи у всіх українських чоловіків у віці від 18 до 60 років при виїзді з України.