ВСЕСВІТ

Орбан пропонує відновити відносини з Росією та критикує Байдена в листі до ЄС

Віктор Орбан закликає до відновлення дипломатичних відносин з Росією та критикує політику Байдена в листі до Шарля Мішеля.

Після «мирного турне» прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан запропонував президенту Європейської Ради Шарлю Мішелю відновити дипломатичні відносини з Росією. Про це повідомляє Bild.

Читайте також: Понад 1 100 окупантів, 36 ББМ та 44 артсистеми: Генштаб оновив втрати армії РФ за добу

В листі до Мішеля Орбан дав свою «коротку оцінку» нещодавніх переговорів з лідерами України, Росії, Китаю, Туреччини та Дональдом Трампом, а також додав «деякі пропозиції для вашого розгляду».

Прем’єр-міністр Угорщини вважає, що «інтенсивність військового конфлікту» в Україні «радикально зросте в найближчому майбутньому».

У листі Орбан закликає до переговорів про «мирну конференцію» з Китаєм, відновлення дипломатичних відносин з Росією і початку «політичного наступу» на країни Глобального Півдня, «повагу яких ми втратили через нашу позицію щодо війни в Україні».

Орбан також пише про свої переговори з Трампом і критикує чинного президента Джо Байдена, який, за словами Орбана, «не в змозі змінити нинішню про-військову політику США, і тому не можна очікувати, що він почне нову політику».

У своєму листі він також хвалить Трампа і висловлює впевненість, що після перемоги на виборах той «не буде чекати своєї інавгурації, а буде готовий негайно виступити в ролі мирного посередника», оскільки нібито «має для цього детальні і добре обґрунтовані плани».

У той же час Орбан попереджає, що перемога Трампа на виборах буде дорого коштувати для ЄС.

Читайте також: У Курській області дрони атакували завод низьковольтної апаратури

«Я більш ніж переконаний, що в разі ймовірної перемоги президента Трампа фінансовий тягар між США та ЄС значно зміститься на користь ЄС, коли йдеться про фінансову підтримку України», — пише угорський прем’єр.

Нагадаємо, Віктор Орбан передав свій «мирний план» лідерам країн ЄС. Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан представив лідерам ЄС свій «мирний план» щодо війни в Україні.