УКРАЇНА

Крали телефони і гроші загиблих військових у моргах: деталі резонансної справи у Дніпрі

Фігуранти резонансної справи у Дніпрі, яких підозрюють у крадіжці телефонів загиблих військових та коштів з їхніх рахунків у моргах, намагаються вийти на волю та оскаржити арешт.

Фігуранти резонансної справи у Дніпрі, яких підозрюють у крадіжці телефонів загиблих військових та коштів з їхніх рахунків у моргах, намагаються вийти на волю та оскаржити арешт. Про це повідомляє кореспондент ТСН.

Читайте також: Верховна Рада ухвалила закон про скасування переходу на літній час

У числі п’ятьох обвинувачених — працівник моргу, ІТ-спеціаліст та організатор злочинної групи. Усього їм вдалося викрасти понад мільйон гривень. Рідні загиблих захисників, яких пограбували вже після смерті, обурені. Загалом постраждало щонайменше 20 родин. Скарги до правоохоронних органів надходять з усієї України. Відразу після затримання суд відправив п’ятьох обвинувачених до СІЗО.

Разом з тим, ІТ-спеціаліст, якому призначили найменшу заставу у триста тисяч гривень, вийшов на волю. У прокуратурі вимагали повернути його до в’язниці або принаймні збільшити заставу. У підсумку Апеляційний суд постановив, що обвинувачений має перебувати в СІЗО, а його заставу збільшили в п’ять разів — до півтора мільйона гривень.

Разом з тим, інші підозрювані завтра в апеляційному суді намагатимуться вийти з-під варти. Родичі загиблих бійців, яких пограбували після їхньої смерті, вимагають покарання. 

«Моя дитина загинула! У селі Кліщіївка Донецької області. 23-го числа, коли він був тут, в морзі, з його карток зняли всі гроші до нуля. Це жах! Це не можна назвати людським! Це навіть не можна назвати нелюдським! Як?» — обурюється мати одного із загиблих героїв.

Читайте також: Спека посилюється: прогноз погоди на 17 липня в Україні

Наразі айтішника відправили назад до СІЗО, а заставу збільшили у п’ять разів.

Нагадаємо, суддя з Київщини підробив документи, щоб поїхати в круїз на Кариби. Правоохоронці викрили суддю Броварського міськрайонного суду Київської області, який підробив документи для виїзду за кордон під час воєнного стану.