ЗАПОРІЖЖЯ

В громаді Запорізького району планують збудувати укриття, аби діти могли вчитися офлайн, — ФОТО

В Михайло-Лукашівській громаді Запорізького району готуються до нового навчального року. В місцевих навчальних закладах ремонтують наявні укриття та планують збудувати нове.

Про це повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

В Михайло-Лукашівському ліцею зараз вчиться понад 160 учнів. Наразі в навчальному закладі ремонтують сховище, щоб з 1 вересня діти могли вчитися офлайн.

«Плануємо зробити зонування – облаштувати три класи. Кожен на 20 учнів та педагогів. Працюватимемо у дві зміни, аби всі бажаючі могли навчатися офлайн», – розповіла Ольга Руденко, виконуюча обов’язки директора Михайло-Лукашівського ліцею.

Завершується проєктування додаткових захисних споруд у Максимівському ліцеї. В цьому навчальному закладі відсутні захисні споруди тож громада прийняла рішення про їх будівництво.

«Ми дуже хочемо, щоб наші учні могли знову навчатися разом. Розраховуємо на підтримку громади та влади, щоб якомога швидше побудувати укриття й повернутися до звичайного навчального процесу», – поділилася Ольга Головко, директорка Максимівського ліцею.

В серпні громаді планують передати два шкільних автобуси, які придбають за кошти з обласного бюджету та субвенції державного бюджету. Крім того, обласна влада працює над пошуком додаткових коштів на будівництво укриття у Максимівському ліцеї.

«Реалізація цього проєкту дозволить повністю задовольнити потребу в офлайн навчанні для дітей Михайло-Лукашівської громади», – підсумував Іван Федоров, голова Запорізької обласної військової адміністрації.

Понад мільйон гривень виділили власникам пошкоджених обстрілами осель в Запоріжжі


Читайте також:

Окупанти атакували позиції захисників в районі Малої Токмачки

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp 

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!