ЗАПОРІЖЖЯ

Бердянського нардепа будуть судити за держзраду: пішов на співпрацю з окупантами

Працівники ДБР завершили досудове розслідування стосовно чинного народного депутата України, який вчинив державну зраду та вів колабораційну діяльність на тимчасово окупованій території.

Про це повідомляє ДБР.

ДБР у взаємодії з СБУ встановили, що депутат кількох скликань від забороненої в Україні політичної партії «Опозиційна платформа — за життя» перейшов на бік ворога на початку вторгнення. У перший день повномасштабної агресії РФ він поїхав з Києва до окупованого Бердянська.

Задля збереження власних статків та підприємств, що розташовувались в окупованому місті, він почав співпрацювати з загарбниками.

Як встановило досудове розслідування, афілійовані з ним підприємства на тимчасово окупованій території Бердянська та АР Крим налагодили реалізацію продукції, яку збували російським підприємствам. Вони виконували замовлення оборонно-промислового комплексу Росії з виготовлення зброї та броньованої техніки.

Протягом тривалого часу сам депутат залишався на окупованій території. Там він зустрічався з представниками держави-агресора, збройних формувань та окупаційною адміністрацією міста, мав їх підтримку та навіть отримав від них охорону.

За час співпраці з агресорами народний депутат відвідував тимчасово окупований Крим та Росію. Згодом через комерційні суперечки з окупантами він вирішив повернутися на неокуповану частину України.

Народний депутат України обвинувачується у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України) та у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

На нього може чекати до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі він знаходиться у слідчому ізоляторі. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Нагадаємо, на початку широкомасштабного вторгнення повідомлялось, що нардепа Олександра Пономарьова нібито викрали окупанти, а згодом він «потрапив до реанімації».

Також у ЗМІ проходила інформація, що у Бердянську окупаційна влада «націоналізувала» три його підприємства – нафтохімічні підприємства «Агрінол» і «Азмол», а також машинобудівне акціонерне товариство «Бердянські жниварки».

Генштаб ЗСУ: У неділю окупанти не вели наступальних дій на Оріхівському та Гуляйпільському напрямках


Читайте також:

За вихідні по Запорізькій області били понад 800 разів: поранено чоловіка, — ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!